Autor Wiadomość
Bartez(Arkxen)
PostWysłany: Wto 23:12, 06 Lut 2007    Temat postu:

Ja winko moge skolowac...jezeli mozna(regulamin)...jak cos to wiecie call...
muf18
PostWysłany: Sob 21:44, 18 Lis 2006    Temat postu:

czemu by nie umnie na wiosce może być problem bo jest w h.. lasów dookoła i łąk i poł tip. mają gdzie sie skurcz...yki chować
gainer
PostWysłany: Sob 21:41, 18 Lis 2006    Temat postu:

no ok Very Happy a sami upolujemy go??? :>
muf18
PostWysłany: Sob 21:40, 18 Lis 2006    Temat postu:

ok nie ma spray to jak wpadniesz na małe picie napoju wysko procentowowyskokowych na wioske do mnie to przy okazji spróbujesz....
gainer
PostWysłany: Sob 21:37, 18 Lis 2006    Temat postu:

no no Very Happy bym zjadl Very Happy no ale w warunkach polowych trudno by sie go robilo... wino, rodzynki... no ale moze kiedys w domu wyprobuje Smile
albo ty zrobisz i ja przyjde sprobowac Very Happy
muf18
PostWysłany: Sob 21:34, 18 Lis 2006    Temat postu:

PoleCam BaRdzo PYsZnE DaNiE. PalCe LIZaĆ Razz
muf18
PostWysłany: Sob 21:33, 18 Lis 2006    Temat postu: Bażant po generalsku-przepis

Składniki:
Bażant, tłuszcz do pieczenia, 150 ml białego wytrawnego wina, 100 ml śmietany, 15 dag cytryny, 10 dag cebuli, 1o dag selera, 10 dag marchwi, 3 dag rodzynek, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i goździki do smaku.

Wykonanie:
Sprawionego bażanta umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. następnie związać nogi, polać tłuszczem i piec skrapiając winem, potem wytworzonym sosoem. Wrzywa umyć, obrać, opukać, pokrajać w paseczki, dodać do bażanta pod koniec pieczenia. Cytrynę umyć, sparzyć w wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki. Po upieczeniu pokroić bażanta na porcje, ułożyć na półmisku i polać doprawionym sosem. Podawać z ryżem i sałatą zieloną....

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group